Horizontale wegboringen


Het maken van een Horizontale Wegboring, of ook wel Raketboring, mag met recht een specialisatie genoemd worden.

Een Raketboring simpel uitgelegd: je slaat/perst met een pneumatische hamer (een bodemraket) een buis onder een weg, boom, plein, kunstwerk, of ander obstakel door. 
Deze techniek noemen we Impact Ramming.


In de volgende tekening is schematisch het principe van raketboren te zien:Wanneer de stalen buis geheel op plek is moet deze nog grondvrij gemaakt worden. Dat doen we door middel van luchtdruk. Zo blazen we alle grond uit de buis.

 
Hier zie je het graven van een perssleuf.
In de perssleuf wordt de buis gelegd, met daarachter de raket.
als alles goed ligt,  wordt de compressor gestart en wordt de buis slow but steady onder de weg door geramd.
Efficiënt en kostenbesparend


''De vakkundigheid van de raketboorders maakt dat dit een efficiente en moeiteloze manier is om verkeersaders en waterwegen te kruisen. Vele malen sneller dan asfalt frezen en uitgraven. En dan hebben we het nog niet over de kosten daarvan. Een raketboring is daarom een geweldige alternatief."Deze afbeelding laat een goed voorbeeld zien van hoe een raketboring ingezet kan worden om het milieu te sparen. Bij de aanleg van een nieuwe waterleiding wordt onder deze boom doorgeboord. Wanneer hier gegraven zou worden zouden te veel wortels beschadigd raken met als resultaat dat de boom het uiteindelijk niet zou overleven. Deze boom wordt dus dankzij het raketboren gespaard!Rechtsonder in de afbeelding is te zien dat er al een heel stuk van de buis is weg geramd. Er is nog een klein stukje buis te zien met daarachter de bodemraket.


Raketboringen kunnen worden gemaakt vanaf ø 90 mm tot ø 900 mm.


Welke diameter buis is voor u geschikt?


114 mm*  meest gangbare, vaak gebruikt voor één kabel of leiding
168 mm
219 mm
273 mm
323 mm

Voor advies, mogelijkheden en een scherpe aanbieding kunt u mailen via het contactformulier, of bellen met een van onze medewerkers!

T. 0524 - 22 28 55 

Het
Contactformulier

Bronbemaling

Bronbemaling

Voor het onttrekken van overtollig grondwater tijdens werkzaamheden beschikken wij over verschillende technieken van bemalen. Ook kunnen wij u voorzien van deskundig advies voor een passende oplossing.
Lees verder...

Contact

Contact

Laat een bericht achter op onze contactpagina!
Lees verder...

Horizontale wegboringen

Horizontale wegboringen

LBC is gespecialiseerd in het sleufloos aanbrengen van stalen mantelbuizen onder wegen en paden. De techniek die hiervoor wordt gebruikt is Impact Ramming door middel van bodempersluchtraketten.
Lees verder...

Drainage

Drainage

Drainage is het afvoeren van water door drains die worden aangelegd in evenwijdige stroken met als gevolg verlaging van de grondwaterstand.
Lees verder...

Noorderakkers 16
7755 ND Dalerveen
Tel : 06-55761362 / 0524-221390
planning@lbcbronbemaling.com

© 2019 LBC Infratechniek • Alle rechten voorbehouden
Algemene voorwaardendisclaimerSitemapSite by MartinMedia.nl